niedziela, 14 lipca 2013

Mini serniczki z nadzieniem na ciasteczkowym spodzie.

Składniki na 12 mini-serniczków:
·         120 g pokruszonych ciastek digestive lub innych pełnoziarnistych
·         60 g roztopionego masła
·         800 g twarogu na serniki, zmielonego przynajmniej 2-krotnie (użyłam twarogu President, już zmielonego)
·         1 łyżka ekstraktu z wanilii
·         3 jajka
·         120 g cukru pudru
·         dowolne owoce do dekoracji

Ser + jajka ( ja ubiłam białka, jakoś mam wtedy wrażenie że są bardziej puszyste) + wanilia i cukier miksujemy na gładką masę .
Ciasteczka rozdrabniamy ( ja to robie blenderem ) i łączymy z roztopionym masłem.  Taką papką wykładamy papilotki.
W kolejnym etapie częściowo wypełniam papiloty masą serową i wtedy wkładam dodatki. Tym razem był to powidła, dżem i rodzinki po czym dolewam masę serową do końca.

Muffiny piekłam ok 35 min w 160 stopniach. Następnie należy je schodzić w lodówce.  A teraz czas na najlepsze … SMACZNEGO!





4 komentarze:

  1. i właśnie za chwilę mam zamiar biec do kuchni po coś słodkiego... osz Ty ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha, mnie jak zwykle dopadł nd dół i wtedy zawsze musze coś upiec :( :P

      Usuń
  2. wygląda to pysznie <3 jeszcze takiego przepisu nie widzialam;d

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wyglądają, ale po wyciągnięciu z piekarnika już nie :( celowo nie dodałam zdjęcia końcowego bo moim zdaniem trzeba przepis dopracować :)) juz wiem jedno, nie używac gotowych serów w kubełkach.Do takich wypieków są zdecydowanie za mokre !!

      Usuń