czwartek, 3 stycznia 2013

"pierożki" inaczej.

"pierożki" - ponieważ miały być pierożki, ale przybrały nieco inny kształt.
inaczej - ponieważ niby jak z farszem do ruskich pierogów ale nie do końca.

Potrzebne nam będzie :



- kasza gryczana ( 1 szklanka - miara przed gotowaniem)( nie sugerujcie się ilościa na zdjęciu :))
- 250 g białego sera
- 3 duże cebule
- sól, pieprz
- masło bądź olej
- 2 opakowania ciasta francuskiego .



Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Nie sugerujcie się proszę ilością na zdjęciu :)

Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni.


Kiedy kasz i cebulka lekko ostygnie wrzucamy wszystko do jednej miseczki, dodajemy biały ser , przyprawy i mieszamy.

Na zdjęciu wymieszany ser z usmażoną cebulką.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy ciasto francuskie, pod postacią dowolnej formy jaka nam przyjdzie do głowy.


Mi wyszły kwiatuszki ( miały być kopertki ale się porozklejały, więc udaję że to co wyszło tak miało wyjść i miały być kwiatuszki :P )
Tak przygotowane "pierożki" wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 15-20 min, aż nasze ciasto się nie zarumieni.

Smacznego!

Co wy na to ?

5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Powiem Ci że farsz mi został i jest super do jedzenia tak o sam. Aaaa tak w tajemnicy to Ci powiem że ten farsz nadaje się również to standardowego ciasta na pierogi, ale ja z reguły wybieram te szybsze i Mniej brudne wersje:)

      Usuń
  2. Oj zjadłabym, uwielbiam kaszę:)

    OdpowiedzUsuń