sobota, 19 stycznia 2013

Muffin Ajerkoniakowe.

Prosty przepis,
Szybkie przygotowanie,
Szybkie pałaszowanie.



Potrzebne będzie:

1 i 3/4 szklanka mąki torowej,
1/2 kostki masła,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
starta skórka z jednej cytryny,
3/4 szklanki cukru ( ja daje mniej),
szklanka ajerkoniaku :),
3 jajka.
Osobiście dodaje jeszcze sok z cytryny, co by się nie zmarnowała jak już ją ogołocę ze skórki :D

Przygotowanie :


Suche składniki mieszamy z suchymi,
Mokre składniki mieszamy z mokrymi,
Na koniec mokre składniki mieszamy z suchymi.

Nasze pachnące muffiny lądują w piekarniki na 30-35 min w 180 stopniach :)

Ps. Raz zrobiłam bez masła ( ach to roztargnienie:P) i też były b. dobre:)


A wy jakie macie ulubione muffiny ?:)
Dzielcie się !!

SMACZNEGO.


3 komentarze: